Întâlnire bilaterală România – Republica Moldova

Precizări de presă privind modificarea condițiilor de intrare pe teritoriul Republicii Moldova în contextul pandemiei de COVID-19.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că autoritățile din Republica Moldova au revizuit condițiile de intrare pe teritoriul acestui stat, în contextul pandemiei de COVID-19. Astfel, potrivit informațiilor comunicate public de către autoritățile din Republica Moldova, începând cu data de 5 martie 2021, toate persoanele care sosesc în acest stat vor efectua, în mod obligatoriu, o perioadă de autoizolare de 14 zile, într-o locație declarată de persoanele în cauză. Totodată, acestea vor completa o fișă epidemiologică și o declarație pe proprie răspundere privind respectarea măsurii de autoizolare.

Măsura autoizolării se poate încheia înainte de termenul de 14 zile, în baza rezultatului negativ al unui test molecular tip PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat după a 10-a zi de izolare.

Cu privire la tranzit, autoritățile din Republica Moldova au precizat că acesta este permis, în următoarele condiții:

-        durata tranzitului să nu fie mai mare de 48 de ore;

-        se vor utiliza exclusiv culoarele de tranzit și puncte de trecere a frontierei:

Comentarii (0)

Nu exista niciun comentariu momentan

Comentariu nou

Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare. Pentru mai multe detalii te invitam sa citesti POLITICA DE COOKIES.